Chilihead - forum fanów ostrej kuchni
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Wrzesień 06, 2010, 02:31:56

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Paprykówka  (Przeczytany 3344 razy)
Calmwater
Użytkownik

« Odpowiedz #15 : Luty 24, 2010, 16:05:05 »

oj wydaje mi się, że nalewka czy wódka z habanero będzie nie do wypicia.
Będzie do wypicia - mnie się kończy nalewka 0,4l i 1 habanereo orannge. Pali sooolidnie, ale 1 kieliszeczek świetnie rozgrzewa żołądek i całą resztę. Niemniej picie tej wódki w imprezowych ilościach podpiąłbym pod masochizm Język
gustaf
Nowy
*

« Odpowiedz #16 : Marzec 24, 2010, 21:54:49 »

Co myślicie o nalewce z cytryny i miodu, a do tego rozkrojone chocolate habanero, które po tygodniu lub dwóch(nie wiem jak lepiej) bym wyją odcedzając wszystko rozlewając do mniejszych ładnych buteleczek i do każdej wkładając w całości chocolate habanero dla wartości estetycznej?? pił ktoś coś podobnego?
pavlak
Moderator
Zaawansowany użytkownik

« Odpowiedz #17 : Marzec 25, 2010, 01:04:27 »

półlitrowa nalewka do której dorzuciliśmy pół hanabero i 2 połówki aji benito na 3 tygodnie nadaje się do wypicia wyłącznie 1 kieliszka dziennie "dla zdrowia", i to dla tych co lubią ostre
czuć etanol, ale przebija mocne owocowe palenie, na pewno nie do całonocnych imprez Uśmiech
burn_dat
Zaawansowany użytkownik

su-wasti

« Odpowiedz #18 : Marzec 25, 2010, 14:44:56 »

no baa, nalewki sa dla kurazu
... nie do całonocnych imprez Uśmiech

keepin (always) fire burnin www.drgreen.zapytania.com
zaroowka
Początkujący
**

Debian, Pentax, Habanero!

« Odpowiedz #19 : Kwiecień 02, 2010, 00:54:04 »

Co myślicie o nalewce z cytryny i miodu, a do tego rozkrojone chocolate habanero, które po tygodniu lub dwóch(nie wiem jak lepiej) bym wyją odcedzając wszystko rozlewając do mniejszych ładnych buteleczek i do każdej wkładając w całości chocolate habanero dla wartości estetycznej?? pił ktoś coś podobnego?

Gustaf, zerknij na ostatni post na pierwszej stronie tego wątku...  Mrugnięcie

Sex, drugs, rock'n' roll?
Debian, Pentax, Habanero! Chichot
Nagash
Początkujący
**

« Odpowiedz #20 : Czerwiec 22, 2010, 00:50:37 »

w zeszłym roku na wigilie z ojcem zrobilismy prawie 0,5L  wyborowej z habanero orange z własnej hodowli, od tamtej pory trzymam sie z daleka od takich eksperymentów bo pali kichy nieziemsko, ale w tym roku zabieram sie za robienie nalewek własnej roboty i cos pokombinuje z chili, musze tylko poczekac az mi wyrosną
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2005, Lewis Media

Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!