Chilihead - forum fanów ostrej kuchni
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Wrzesień 06, 2010, 01:36:48

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 [4]
  Drukuj  
Autor Wątek: Jaki smaczny, sos polecacie?  (Przeczytany 3710 razy)
burn_dat
Zaawansowany użytkownik

su-wasti

« Odpowiedz #45 : Lipiec 23, 2010, 11:17:50 »

piri piri ogolnie to ma z 5-6 roznych nazw ...
OK
w kazdym opisie inna nazwa (?) Mrugnięcie dla laika bedzie to 5-6 roznych papryk

keepin (always) fire burnin www.drgreen.zapytania.com
Eqado
Nowy
*

« Odpowiedz #46 : Lipiec 24, 2010, 18:19:42 »

Witam!
Świeży na forum Uśmiech

Co polecacie mojej osobie? Nie rusza mnie cayene, jalapeno, piri piri a Tabasco habanero starcza mi na 1 dzien szamy (konkretniej na 2 posiłki). I już dawno nie jadłem czegoś co doprowadziłoby mnie do łez. Jakieś propozycje??  Mrugnięcie
Psyhe
Początkujący
**

« Odpowiedz #47 : Lipiec 25, 2010, 13:01:38 »

Witam!
Świeży na forum Uśmiech

Co polecacie mojej osobie? Nie rusza mnie cayene, jalapeno, piri piri a Tabasco habanero starcza mi na 1 dzien szamy (konkretniej na 2 posiłki). I już dawno nie jadłem czegoś co doprowadziłoby mnie do łez. Jakieś propozycje??  Mrugnięcie

To ja polecam
http://www.ostrakuchnia.pl/component/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,170/category_id,14/manufacturer_id,0/option,com_virtuemart/Itemid,1/
Ma tylko 11.000 ale jest bardzo smaczny
beerciik
Zaawansowany użytkownik

« Odpowiedz #48 : Lipiec 25, 2010, 15:23:07 »

tabasco habanero(8k) jest niewiele slabsze od tego crazy jerry(11k) a tu chodzi o cos mocnego wiec sie to troche mija z celem chyba ze jego tez ma wciagnac w jeden dzien Mrugnięcie a pisal glownie o doprowadzeniu do lez a nie o smaku Język

Ja nie jadlem nic pomiedzy tabasco a mad dog inferno wiec sie nie znam na przedziale 10k-90k ale mad dog inferno moge polecic z tym ze nie kazdemu on odpowiada bo mocno czuc w nim gozdziki, mi tam smakowal glownie jako dodatek do miesa pieczonego ; ) ale przeskok dosc duzy i moze byc problem ze zbyt duza ostroscia. Nastepne moje sosy sa jeszcze mocniejsze (w przedziale 600k) wiec ciezko mi cokolwiek polecic bo niewiele roznych sosow jadlem Chichot

teraz mi sie przypomnialo ze w sumie to mam mama africa piri piri jest dosyc kwasny, dobry do ryb (innego zastosowania nie umiem dla niego znalezc Język ) ale czy doprowadzi do lez w to watpie

just burn
Psyhe
Początkujący
**

« Odpowiedz #49 : Lipiec 25, 2010, 15:52:36 »

teraz mi sie przypomnialo ze w sumie to mam mama africa piri piri jest dosyc kwasny, dobry do ryb (innego zastosowania nie umiem dla niego znalezc Język ) ale czy doprowadzi do lez w to watpie

Faktycznie pisał o doprowadzeniu do łez a nie o smaku  Mrugnięcie
sp1der
Stały użytkownik

« Odpowiedz #50 : Lipiec 25, 2010, 16:14:41 »

Ja bym proponowal koledze, to co ja kupilem w takim wlasnie przypadku:
http://www.ostrakuchnia.pl/component/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,46/category_id,14/manufacturer_id,0/option,com_virtuemart/Itemid,1/
Ramrege
Użytkownik

« Odpowiedz #51 : Lipiec 25, 2010, 16:30:53 »

To ja proponuje z tych które mam w kolejności ostrości  Mrugnięcie

http://www.ostrakuchnia.pl/component/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,67/category_id,15/manufacturer_id,0/option,com_virtuemart/Itemid,71/

http://www.ostrakuchnia.pl/component/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,207/category_id,15/manufacturer_id,0/option,com_virtuemart/Itemid,71/

i najostrzejszy z proponowanych
http://www.ostrakuchnia.pl/component/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,106/category_id,15/manufacturer_id,0/option,com_virtuemart/Itemid,71/
Niektórzy wybierali go jako pierwszy sosik i nie było tak źle Duży uśmiech
Eqado
Nowy
*

« Odpowiedz #52 : Lipiec 27, 2010, 22:45:54 »

Dzięki bardzo Uśmiech
Zastanowie sie jeszcze nad propozycjami. Kupie, wypróbuje i dam info jak było hehe
Obiboc
Początkujący
**

« Odpowiedz #53 : Lipiec 29, 2010, 13:22:18 »

Panowie, Panie
Co polecacie na następny sos, własnie zakończyłem przygodę z 357 Mad Dog Ghost Pepper rozstaję się z nim bez żalu nie zrobił na mnie jakiegos strasznego wrażenia wcześniej wciagłem MDI parę butelek Mamas Africa. Zastanawiam się co dalej moze:
Toxic Waste Extract Sauce
Vicious Viper Hot Sauce!
Da' Bomb Ground Zero (120 ml)
Blair's Zakk Wylde Shot to Hell Sauce
Najchętniej wciągłbym wszystkie ale....
Jakieś sugestie który znich pozostawia uczucie ostrości na dłużej.
Wilku666
Nowy
*

« Odpowiedz #54 : Wrzesień 02, 2010, 07:58:51 »

jesli chodzi o wywazenie ostrosci i pelnie smaku zdecydowanie polecam YOU CANT HANDLE THIS HOT SAUCE. mimo iz jadam ostrzejsze rzeczy ale do niego zawsze wracam ze wzgledu na smak... z reszta nie bez powodu ma tyle nagród Uśmiech
Strony: 1 2 3 [4]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2005, Lewis Media

Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!