Chilihead - forum fanów ostrej kuchni
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Wrzesień 07, 2010, 23:53:09

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 [4]
  Drukuj  
Autor Wątek: Mad Dog Inferno  (Przeczytany 5605 razy)
szoton
Użytkownik

« Odpowiedz #45 : Styczeń 23, 2010, 21:33:07 »

No właśnie, jak z tymi goździkami w sosie? To będzie najpewniej mój następny sos (za kilka dni, bo Berserker się już powoli zbliża ku końcowi Mrugnięcie ) ale boję się tego składnika, jak to jest?
szulbert
Nowy
*

« Odpowiedz #46 : Styczeń 24, 2010, 20:00:42 »

pycha 1 slowem Chichot ale nawet jak nie lubisz gozdzikow to i tak szybko wchodzi ostrosc to zapomnisz o smaku Język
beerciik
Zaawansowany użytkownik

« Odpowiedz #47 : Styczeń 24, 2010, 20:04:10 »

smak mi odpowiada, ma specyficzny i mocny aromat ale u mnie raczej pozytywnie dziala na kubki smakowe. ; )

just burn
szoton
Użytkownik

« Odpowiedz #48 : Styczeń 24, 2010, 21:48:17 »

Właśnie chłopaki pomogliście mi wybrać następny sosik Mrugnięcie

2 dni po zamówieniu, Berserker doprawiony Bird's Eye'ami, a już 1/3 może została. Wybitnie nie jest pod tym względem dobry, zero wydajności. Teraz biorę coś co postoi odrobinę czasu - choć tydzień Chichot
Obiboc
Początkujący
**

« Odpowiedz #49 : Luty 12, 2010, 12:21:31 »

Tyle dobrego napisliscie o tym sosie więc się szarplem i czekam:) Zakupiłem sobie jeszcze troszke Bird's Eye do robienia wlasnych sosikow.
PePiotrek
Użytkownik

« Odpowiedz #50 : Luty 16, 2010, 18:56:36 »

Wreszcie, po półtora roku kupiłem drugą butelkę tego sosu Uśmiech

Odchodząc troszeczkę od tematu - istnieje gdzieś w Polsce jakiś sklep stacjonarny handlujący ostrymi sosami, czy specjalizujący się w egzotycznych przyprawach? Bo chętnie bym sobie tak pomacał i coś wybrał na żywo. Bo w internecie nie natknąłem się nigdy na nic poza ostrakuchnia.pl.
pavlak
Moderator
Zaawansowany użytkownik

« Odpowiedz #51 : Luty 17, 2010, 22:00:38 »

nie ma niestety, i niestety ostrakuchnia konkurencji też nie ma

a ja już mad doga nie kupię, chciałem się do niego przekonać, ale w międzyczasie, zjadłem całe mnóstwo sosów kupnych, knajpowych i własnej roboty, dochodząc do wniosku, że MDI jest niedobry
Obiboc
Początkujący
**

« Odpowiedz #52 : Luty 18, 2010, 08:45:08 »

No wczoraj dojechał:) Akurat podjadalem pizzę ( Serową) . Na poczatek nabrałem troske na nóż posmakowałem, ostre smarnełem kawalek serka zjadlem ok. ( chciałem sparwdzic czy nie będe musiał skrobać pizzy. Posmarowałem zjadłem pot wyszedł na czoło dobre. Ale do to nie ten smak, pytanko jakis sosik słodszy z posmakiem pomidora? Do czego uzywacie MDI? Z czym najbardziej wam smakuje?
beerciik
Zaawansowany użytkownik

« Odpowiedz #53 : Luty 18, 2010, 11:47:36 »

mi z miesem, szczegolnie schabem wieprzowym Język

just burn
muusk
Nowy
*

« Odpowiedz #54 : Marzec 06, 2010, 16:00:38 »

Ostanio dotarl do mnie wlasnie ten sosik, posiada zadowalajaca mnie ostrosc Uśmiech Juz w niewielkiej ilosci sosu czuc jego pikantnosc i pieczenie. Smak ciekawy i pozytywny Uśmiech
Otwierajac butelker zauwazylem jakby czesc zasnela na gorze i skrzepik sie zrobil wystepuje tez na gorze gestosc zblizona do musztardy (papkowatosc) czy taka ma byc czy czyms go rozcienczyc ^^
beerciik
Zaawansowany użytkownik

« Odpowiedz #55 : Marzec 06, 2010, 16:20:54 »

przed uzywaniem trzeba solidnie wstrzasnac butelka, z kazdym sosem powinno sie tak robic bo czesto jest tak ze sie skladniki lekko(w niektorych przypadkach troche bardziej) 'rozdzielaja'

just burn
Banan
Początkujący
**

« Odpowiedz #56 : Maj 21, 2010, 17:27:13 »

Właśnie dostałem MDI.To mój pierwszy ostrzejszy sos. Wcześniej jadłem tylko Mama Africa's Habanero. Sosik rewelacja, nie sponiewierał co prawda tak jak ostatnio połówka świeżego habanero, ale jak na mój poziom ostrość tego sosu jest w sam raz. Najbardziej obawiałem się, że nie będzie dobry w smaku, ale ten sos jest naprawde świetny. Bardzo smaczny i aromatyczny.   
Strony: 1 2 3 [4]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2005, Lewis Media

Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!