Chilihead - forum fanów ostrej kuchni
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Wrzesień 07, 2010, 23:42:32

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: musztarda rosyjska kamisa  (Przeczytany 670 razy)
swiderelk
Nowy
*

« : Luty 14, 2010, 14:52:41 »

polecam musztardę rosyjską z kamisa. nie jest może to to samo co ogniste sosy itp ale czasem od nich tez mozna odpocząć, zwłaszcza jesli lubi się musztardę. najlepsza do kiełbasek z grilla  Spoko. najpiknatniejsza z musztard polskich jakie jadłem
szoton
Użytkownik

« Odpowiedz #1 : Luty 14, 2010, 16:56:08 »

musztarda rosyjska
najpiknatniejsza z musztard polskich
Chichot

Przyznaję, jest smaczna, nie jest to nic ostrego - ale smaczek ma. Ja lubię w kanapkach, z sałatą, serem i mięchem Chichot
swiderelk
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Luty 15, 2010, 09:45:42 »

dlatego napisalem że jest pikantna a nie ostra  Mrugnięcie
cr@zy
Zaawansowany użytkownik

« Odpowiedz #3 : Luty 15, 2010, 12:25:23 »

Jedyna musztarda która ma rację bytu na tym forum to Dijon i to tez nie każda, osobiście tylko 2 razy kupiłem naprawdę siekierzastą musztardkę moca porównywalna z wasabi, a było to na Słowacji  choć musztarda była francuska Mrugnięcie)

Ostro pozdrawiam.
beerciik
Zaawansowany użytkownik

« Odpowiedz #4 : Luty 15, 2010, 14:33:36 »

dijon jak najbardziej ok Chichot smaczna i jedyna jaka jadlem (bo ostatnio to nie pamietam kiedy musztarde probowalem)

just burn
pavlak
Moderator
Zaawansowany użytkownik

« Odpowiedz #5 : Luty 15, 2010, 17:08:47 »

Jedyna musztarda która ma rację bytu na tym forum to Dijon i to tez nie każda, osobiście tylko 2 razy kupiłem naprawdę siekierzastą musztardkę moca porównywalna z wasabi, a było to na Słowacji  choć musztarda była francuska Mrugnięcie)

taaaa, też raz dijona takiego jadłem, że rosyjska mogłaby mu buty czyścić
palił włosy w nosie Uśmiech
szoton
Użytkownik

« Odpowiedz #6 : Luty 16, 2010, 02:04:53 »

Dijon jak dobrze pamiętam Francuska? W smaku... Jak musztarda Chichot Nie pamiętam za wiele mroków jej szataństwa, ale fakt faktem że musztardy do niedawna nie jadłem prawie w ogóle.

Ogólnie, musztarda smakowita była dla mnie ta z pełnymi ziarenkami (gorczycy?). Całkiem dawała radę, tylko nie pamiętam co to było Język

Wybaczcie, niestety dzisiaj jest ten dzień, po którym nie powinien nadejść ranek Język
hanka
Stały użytkownik

« Odpowiedz #7 : Luty 16, 2010, 11:38:56 »

mnie te całe ziarenka lekko irytują, bo zawsze chcę je wziąć między zęby i pogryźć na kawałki, a cholerniki zawsze uciekają  Złość
przez to nie mogę się skupić na jedzeniu

belly dancer
snake charmer
Rusty
Użytkownik

« Odpowiedz #8 : Luty 16, 2010, 13:25:37 »

Rosyjska jest idealna do mocno spieczonej kiełby z grilla. Co do Dijon to próbowałem jedynie kamisa i zero zachwytu nad nią. drugi raz jej nie kupię.  Może kiedyś spróbuję we francji.
mnie te całe ziarenka lekko irytują, bo zawsze chcę je wziąć między zęby i pogryźć na kawałki, a cholerniki zawsze uciekają  Złość
przez to nie mogę się skupić na jedzeniu

Spróbuj poradzić sobie z kawiorem. Na marginesie. Idealnie wchodzi z bagietką z masełkiem i kawałkiem świeżej Tabasco.
Thai Dragon
Użytkownik

« Odpowiedz #9 : Luty 20, 2010, 16:31:01 »

Rosyjska jest świetna... Może nie tak ostra jak habanero itp. ale dopiero się wbijam w ostrość Chichot Co do Dijon nie miałem okazji smakować. Posta pisze jedząc kanapkę oczywiście z Rosyjską Chichot

St. Capsaicinum
I'll strip your pride
sp1der
Stały użytkownik

« Odpowiedz #10 : Marzec 31, 2010, 21:08:20 »

taaaa, też raz dijona takiego jadłem, że rosyjska mogłaby mu buty czyścić
palił włosy w nosie Uśmiech

O ktorej wersji Dijon mowicie? Kupilem Originale czy jakos tak i daje rade - owszem. Choc mialem nadzieje, ze bardziej wbije mnie w ziemie. Sa jakies ostrzejsze odmiany tej marki?

EDIT:
Taka Dijon mam na mysli:
chary
Użytkownik

« Odpowiedz #11 : Marzec 31, 2010, 21:32:17 »

Fajna jest ta musztarda rosyjska, bardzo smaczna, polecam tekze musztarde meksykanska jest smaczna ale nie ostra jak dla mnie dlatego dodaje kilka kropel sosu ultra death Chichot
redtabasco
Początkujący
**

ludzie to nie wiedzą jakie siły drzemią w naturze

« Odpowiedz #12 : Marzec 31, 2010, 22:14:58 »

po wyzerowaniu rosyjskiej kamisa, wczoraj zakupiłem kamis dijon i o dziwo jest bardziej ostra od tej rosyjskiej mimo że ma oznaczenie 'ostra', a nie 'bardzo ostra' - jak rosyjska. kręci w nosie podobnie jak chrzan Uśmiech...co prawda zdaniem kamisa sarepska też jest 'ostra' Duży uśmiech
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2005, Lewis Media

Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!