Chilihead - forum fanów ostrej kuchni
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Wrzesień 06, 2010, 01:35:14

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Chillheadzi - terraryści?  (Przeczytany 324 razy)
burn_dat
Zaawansowany użytkownik

su-wasti

« Odpowiedz #15 : Lipiec 30, 2010, 20:04:05 »

... mam taki odruch ze od razu mokra plama zostaje...
ja tez, wlasnie jestem na etapie oduczania sie go;
ostatnio po reku chodzil mi pajak - wydarlem sie w nieboglosy - po chwili uswiadomilem sobie, ze to nie ma sensu - ani mnie nie slyszy, ani nie stanowi najmniejszego zagrozenia;

scorpiona powiadasz hmm to tez pajeczak Mrugnięcie
tylko jad ma 'nieco' silniejszy od pajunow

keepin (always) fire burnin www.drgreen.zapytania.com
beerciik
Zaawansowany użytkownik

« Odpowiedz #16 : Lipiec 30, 2010, 20:49:08 »

Zalezy jakiego skorpiona z jakim pajakiem by porownywac Język
a film ogladalem o pajakach mordercach a nie skorpionach dlatego 'pajak zlo, skorpion ok' Chichot chociaz logicznie rzecz biorac oba sa niby grozne dla czlowieka, tylko ze logiki w tym swiecie nie ma sie co doszukiwac Mrugnięcie
Mysle ze fobie mozna by zdusic do praktycznie zera ze czlowiek nie bedzie odczuwal strachu podczas w tym przypadku kontaktu z pajakiem, ale tak czy inaczej i tak pozostaje - ujawni sie kiedy nie jestesmy swiadomi sytuacji Język IMO

just burn
burn_dat
Zaawansowany użytkownik

su-wasti

« Odpowiedz #17 : Lipiec 31, 2010, 02:39:45 »

jadowitosc pajakow jest wyolbrzymiona w swiadomosci spolecznej, rzadkie sa przypadki smiertelne - nie mowie o reakcji alergicznej, bo do szpitala ze wstrzasem anafilaktycznym trafiaja tez ludzie po ukaszeniu pszczoly;
fobia to irracjonalny lek, ktory klasyfikuje sie do leczenia (w/g psychologow)

SandokanGliwice
Początkujący
**

« Odpowiedz #18 : Lipiec 31, 2010, 22:32:33 »

Hoduję Gekony Lamparcie Uśmiech a oto i one http://www.terrarium.com.pl/forum/viewtopic.php?topic_view=threads&p=1283646&t=417995
burn_dat
Zaawansowany użytkownik

su-wasti

« Odpowiedz #19 : Sierpień 02, 2010, 16:37:09 »

czy sie zywia w naturze? czym je karmisz w domu?

sidu
Nowy
*

« Odpowiedz #20 : Sierpień 04, 2010, 14:18:20 »

Ja posiadam:
Lepidodactylus lugubris - Gekon płaczący od których zaczynałem swoją przygodę. Są to małe jaszczurki o niezbyt wielkich wymaganiach. Prowadzą dzienno-nocny tryb życia, także można zauważyć jak biegają po szybach. Trzyma się je w stadach minimum 3-4 osobniki.

Phrynohyas resinifictrix - Rzekotka żabia Bardzo ładne żaby

Acanthoscurria geniculata - Ptasznik Białokolanowy Pająk w miare tani, ale bardzo ładny. Jak narazie rośnie - nie jest zbytnio agresywny.

Uśmiech
Michal44
Nowy
*

« Odpowiedz #21 : Sierpień 07, 2010, 15:12:57 »

Ja jestem bliski kupna węża zbożowego. Wychodzę z założenia, że łatwiej wyprosić wybaczenie niż pozwolenie, dlatego "wprowadzam" go do domu na raty.
Mam już terrarium i całe wyposażenie. Skręciłem sobie biblioteczkę, oczywiście pod kątem miejsca na terra, dopasowaną rozmiarowo Język.

Tylko pojawia się problem - zaczynam nieśmiałe rozmowy na ten temat moją dziewczyną i coraz bardziej obawiam się jej reakcji. Nie mogę przecież dopuścić do tego, by kazała mi wypieprzyć tego węża Język.
sobol
Stały użytkownik

« Odpowiedz #22 : Sierpień 07, 2010, 15:36:36 »

że by nie to że węże karmi się innymi zwierzątkami typu myszy szczurki to też bym sobie kupił, jestem ciekaw czy ktoś z was się zastanawiał nad zdobyciem takiego paskuctwa jakim jest Giant Centipede fujj
Ramrege
Użytkownik

« Odpowiedz #23 : Sierpień 07, 2010, 15:49:48 »

Czyli Skolopendra. Myślę że jest gatunkiem raczej trudno dostępnym w handlu. Niezły zwierzaczek domowy Mrugnięcie
szoton
Użytkownik

« Odpowiedz #24 : Wrzesień 03, 2010, 13:43:53 »

W tym momencie posiadam 2 skorpiony, 10 ptaszników, miałem oprócz tego straszyki, patyczaki, modliszki, węża i przez jakiś czas przetrzymywałem gekona mojej byłej kobity Mrugnięcie

Z najciekawszych ptaszników to zapewne Heteroscodra maculata i Pterinochilus murinus usambara.

Skolopendry są szeroko dostępne i w większości niedrogie Mrugnięcie
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2005, Lewis Media

Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!